Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları'na giriş sınavı başvuruları 3 Ocak Cuma günü başladı ve 30 Ocak Salı günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Adaylar başvurularını bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 3 Mart Pazar günü yapılacak olan sınavla ilgili detaylı bilgilere 2024-MSÜ Kılavuzu'ndan ulaşabilecekler. Sınav başvurusu yapan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları'nın 2. Seçim Aşamalarına katılabilmek için ayrıca ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Üniversite tercihleri başladı: YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercihleri başladı: YKS tercihleri nasıl yapılır?

Harp Okulları için Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına girmeleri gereken adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamalılar.

Editör: Haber Merkezi