İzmir'in Karşıyaka ilçesinde scooter tarzı araçta bulunan İTK Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Soykan Sönmez ve ağabeyi Göktuğ'a, iddiaya göre 120 kilometre hıza yakın bir süratle giden E.Ö. yönetimindeki otomobil çarptı. Olay geçtiğimiz hafta sonu Mavişehir'de meydana geldi. Kazanın şiddetiyle kardeşler metrelerce sürüklendi. Çevredeki vatandaşların ihbarı bölgeye itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

0X0 Asiri Hiz Iki Kardesi Ayirdi 1707331531099

AĞABEY  AĞIR YARALI 

Hastaneye kaldırılan kardeşlere hemen müdahale yapıldı. Antalya'da yaşayan ve yatılı öğrenci olarak eğitimine İzmir'de devam eden Soykan Sönmez yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Vücudunda çok sayıda kırık bulunan ve Kıbrıs'ta okuyan ağabeyi Göktuğ ise yaşam savaşı veriyor. Öte yandan kaza sonrası 20 yaşında olduğu öğrenilen araç sürücüsünün de gözaltına alındığı öğrenildi.

0X0 Asiri Hiz Iki Kardesi Ayirdi 1707331532058

ACILI AİLE 'BUNLAR YASAKLANMALI'

Amasya'da  hayvana eziyet etmişlerdi: İşletmenin faaliyetleri durduruldu Amasya'da hayvana eziyet etmişlerdi: İşletmenin faaliyetleri durduruldu

Çocuğunu kaybeden aile, "Bunların yasaklanması gerekiyor. Çok tehlikeli araçlar" dedi. Soykan Sönmez'in arkadaşları ve öğretmenleri acı haberi alınca yasa boğuldu.Şehir trafiğinde tartışmaları süren elektrikli scooter’ların ise toplam bin 840 kazaya karıştı. 
Scooterlarla  saatte maksimum 25 kilometre hız yaparak gidilebilir. Kullanılabilmesi için uygun görülen yaş sınırlaması 15'tir. Maksimum hız limiti 50 kilometre ile üzerinde seyreden karayollarında elektrikli scooter kullanılamaz. Elektrikli scooterlara yalnızca bir kişi binebilir.

Kaza Scooter