Şirketin kendi sistemleri tarafından oluşturulan yapay zeka görsellerini zaten etiketlediği biliniyor. Ancak Meta, bu yeni teknolojinin, yapay zeka görsellerinin kötü amaçlı kullanımı ile mücadelede önemli bir adım olacağını belirtiyor.

Yine de, bazı uzmanlar bu tür araçların kolayca atlatılabileceğini iddia ediyor. Maryland Üniversitesi Güvenilir Yapay Zeka Laboratuvarı Direktörü Profesör Soheil Feizi, bu tür tespit yazılımlarının aşılabilir olduğunu ve yanlış pozitif sonuçlar verebileceğini söylüyor. Dolayısıyla, bu teknolojinin geniş kullanımının mümkün olmayabileceğini düşünüyor.

Meta'nın üst düzey yöneticisi Nick Clegg, bu yeni teknolojinin gelecek aylarda daha yaygın olarak kullanılacağını belirtti. Ancak Meta'nın yapay zeka ile sahte görsel üretimi endişelerinin odak noktasında olduğunu söylemesine rağmen, bu teknolojinin ses kayıtları ve videolar için çalışmayacağını vurguladı.

Şirket, ses kayıtları ve videolar için kullanıcılardan etiketleme isteyebileceğini ve bu isteği yerine getirmeyenlere ceza uygulanabileceğini ifade etti. Ayrıca, ChatGPT gibi araçlar tarafından oluşturulan metinlerin test edilmesinin imkansız olduğunu itiraf etti.

Steam bakiyesi nakite nasıl çevirilir? Steam bakiyesi nakite nasıl çevirilir?

Pazartesi günü Meta'nın Gözetim Kurulu, şirketin manipüle edilmiş içeriklere ilişkin politikasını "tutarsız" olarak eleştirdi. Kurul, içeriklerin manipüle edilme şekline odaklanarak, Meta'nın politikasının güncellenmesi gerektiğini belirtti. Bu eleştiri, ABD Başkanı Joe Biden'ın bir videosuna yönelik yapılan bir karara yanıt olarak geldi.

Nick Clegg, bu eleştirilere genel olarak katıldığını ve Meta'nın mevcut politikasının her içeriğe uygun olmadığını kabul ettiğini belirtti. Şirket, Ocak ayından itibaren siyasi reklamlarda dijital olarak değiştirilmiş görseller veya videoların kullanılması durumunda, bunun belirtilmesini zorunlu kılan bir politikayı hayata geçirdi.