Türkiye genelinde, İstanbul'da bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi olayına tepki olarak öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yapıyor. Oktugan, okuldan atılmasına neden olduğunu düşündüğü yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu olay, eğitim camiasında derin üzüntü ve endişe yarattı.

Milli Eğitim Bakanlığı ise "Okullar bugün tatil" iddialarını yalanlayarak, eğitimin devam ettiğini, ancak sendikalı öğretmenlerin bu çağrıya yanıt verdiğini belirtti. İlk derse girilmeyerek başlayan protestolar, geniş çaplı bir katılım ile devam ediyor.

İstanbul'da tefeci operasyonu! İçlerinde Haydar Dümen'in eski eşi var İstanbul'da tefeci operasyonu! İçlerinde Haydar Dümen'in eski eşi var

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin artık münferit olaylar olmaktan çıktığını ve toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, acil ve köklü çözümler gerektiğini ifade etti. Yalçın, yasal ve idari düzenlemelerle eğitim çalışanlarının korunmasının devletin asli görevleri arasında olduğunu belirterek, eğitimciler için caydırıcı cezai düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.