2023 yılında iPhone'un yeni modellerini ve güncellenmiş işletim sistemini tanıtan Apple, aynı zamanda Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'yi duyurarak ürün yelpazesini genişletti. Ayrıca, M3 işlemcili MacBook modellerini de kullanıcılarla buluşturdu. 2023 WWDC etkinliğinde, teknoloji dünyasını etkileyebilecek potansiyele sahip olan Apple Vision Pro adlı karma gerçeklik gözlüğünü tanıttı.

2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Apple ürünleri arasında öne çıkanlar şunlar:

  • iOS 17: Apple, 2023'te WWDC konferansında iOS 17'yi tanıtarak iPhone kullanıcılarına yeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
  • M3 Çipli MacBook Modelleri: Yeni nesil MacBook'lar, güçlü M3 işlemcileriyle birlikte kullanıcıların beğenisine sunuldu.
  • Apple Watch Series 9 ve Ultra 2: Apple'ın akıllı saat serisi için tanıtılan yeni modeller, gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor.
  • Apple Vision Pro (Karma Gerçeklik Gözlüğü): WWDC 2023'te tanıtılan bu gözlük, 2024 Şubat itibarıyla Apple mağazalarında yerini alacak ve karma gerçeklik deneyimini kullanıcılara sunacak.
  • Apple, gelecek yıl boyunca bu ürünleriyle teknoloji dünyasında etkisini sürdürmeyi ve inovasyonuna devam etmeyi hedefliyor.

APPLE WATCH X

Apple Watch'un yeni bir modeli 2024 yılında kullanıcılar için çıkış yapabilir.

Apple Watch X olarak isimlendirilen bu cihazın mikroled ekrana ve yeni sağlık özelliklerine sahip olarak çıkış yapması bekleniyor.

Öte yandan Apple, kandaki oksijen seviyesini ölçen bir özelliğin patentini alamadığından dolayı 2023 yılında çıkardığı Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 cihazlarının ABD'de satışını durdurmak zorunda kaldı.

Apple Watch X ile birlikte bu özelliğin de yer alması beklenmiyor.

IPAD PRO

2024 yılında Apple'ın piyasaya sürmeyi planladığı cihazlardan biri, iPad Pro'nun yeni modeli. Bu tabletin önceki modellere göre farklılaşan özelliklerinden biri, OLED ekranla gelmesi olacak.

Yeni iPad Pro ile birlikte kullanıcılar, daha derin siyahlar elde edecekleri, yüksek yenileme hızları (Hz) ile daha akıcı bir deneyim yaşayacakları ve daha iyi pil verimliliğine sahip olacakları bir tablet deneyimi yaşayabilecekler.

M3 ÇİPLİ MACBOOK AIR

2023'ün sonlarına doğru, Apple M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcili yeni MacBook modellerini tanıttı.

Apple, önümüzdeki aylarda MacBook Air cihazlarını M3 işlemcilerle güncelleyerek kullanıcılarla buluşturacak. Bu güncelleme ile birlikte, daha hızlı render süreleri ve oyunlarda önemli performans artışları elde edilecek.

IPHONE 16

Apple, her yıl düzenli olarak Eylül ayında yeni iPhone modelini tanıtarak işletim sistemini güncelliyor ve bu güncellemeyi kullanıcılarına sunuyor.

iPhone 16 serisiyle birlikte, "eylem" düğmesinin yalnızca Pro modellerde değil, tüm modellerde bulunması ve A18 çipinin kullanılması bekleniyor.

2024 yılında, Apple'ın iPhone 16 cihazları arasında satışa sunacağı 15 modelin, önceki modellerle benzerlik göstermesi beklenirken, şirketin bu yıl özellikle Apple Vision Pro'ya odaklanması bekleniyor.

APPLE VISION PRO

Tanıtıldığı WWDC 2023 etkinliğinde dikkat çeken ve çıkış fiyatı 3,500 dolar olarak belirlenen Apple Vision Pro, önümüzdeki yılın en çok beklenen Apple ürünlerinden biri olabilir.

Bu karma gerçeklik gözlüğü, 23 milyon pikselin bir araya geldiği mikro OLED ekranı sayesinde kullanıcıların gözleri, elleri ve sesleriyle kontrol edilebilecek. Uzamsal bilgisayar olarak adlandırılan cihaz, R1 ve M2 çiplerini içeriyor ve tek şarjda 2 saatlik kullanım süresi sunuyor.

Apple Vision Pro ile kullanıcılar, FaceTime aramalarından oyun, film, dizi izlemeye kadar birçok özelliği karma gerçeklik gözlüğü ile deneyimleyebilecekler.