ABD merkezli teknoloji devi Apple, WWDC etkinliğinde yeni yapay zeka teknolojisi “Apple Intelligence”ın tanıtımını gerçekleştirdi. Akıllı asistan Siri’nin ise yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT’ye entegre edileceği ifade edilirken, milyarder Elon Musk ise işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse, güvenlik ihlaline yol açacağı endişesiyle Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını duyurdu.

Bulut Tabanlı Modellerden Yararlanılacak

Etkinlikte, şirketin uzun zamandır beklenen yapay zeka teknolojisi “Apple Intelligence”a dair detaylar ele alınırken, Apple Intelligence'ın bağlam odaklı bildirimler gönderebilme, yapay zeka destekli görüntü oluşturma, uygulamalar arası görevler yapabilme gibi yeteneklere sahip olduğu açıklandı. Sistemin kullanıcı verilerinin güvenliğini sağlamak için ise Apple çipleri kullanan özel sunuculardan ve bulut tabanlı modellerden yararlanacağı dile getirildi.

ChatGPT Siri'ye Entegre Edilecek

Akıllı kişisel asistan Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT'ye erişilebileceği açıklandı.

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketinin Üst Yöneticisi Sam Altman, "Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT'yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutluyum. Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum" dedi.

Musk'tan Önemli Hamle

TÜRKSAT 6A test yörüngesine yerleşti, antenler başarıyla açıldı TÜRKSAT 6A test yörüngesine yerleşti, antenler başarıyla açıldı

Öte yandan Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi milyarder Musk, işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse, güvenlik ihlaline yol açacağı gerekçesiyle Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını belirtti.

Elon Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir" dedi. Musk ayrıca, çalışanların dışında şirketi ziyaret edenlerin bile kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi