Trendyol Süper Lig takımlarından MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşındaki Beşiktaş maçının ardından Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) yapılan sevklerle ilgili sert bir tepki gösterdi. Sarı-Lacivertlilerin resmi açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyuna Duyuru;

Hukuksuz, kuralsız ve taraflı bir yönetim anlayışını benimsemiş olan mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun skandal PFDK sevkiyle ilgili düşüncelerimizi spor kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Beşiktaş ile oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası maçında kulübümüze, camiamıza, teknik direktörümüz Emre Belözoğlu'na ve takım kaptanlarımızdan Atakan Çankaya'ya 90 dakika boyunca küfür eden rakip takım taraftarlarının FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahürattan sevk edilmemesini zavallı bir helalleşme çabası olarak yorumluyoruz.

Aynı stadyumda kendisine yöneltilen küfürlere karşı tepki gösterip, sahadan ayrılan Mehmet Büyükekşi'nin, küfürler eşliğinde görevine devam etmek zorunda olan kişilere karşı da TFF başkanı olarak sorumluluğu olduğunu hatırlatırız.

Bu küfürler Türkiye gündemine oturmuş olup, basın toplantısında teknik direktörümüz Emre Belözoğlu'na ve futbolcumuz Atakan Çankaya'ya bu konuda soru yönelten ajans muhabirleriyle resmi yayıncı kuruluş spikerinin olduğunu da belirtmek isteriz.

Ancak, neredeyse 40.000 taraftarın dakikalarca devam eden küfürlerine rağmen neden sevk yapılmadığına dair bir açıklama bekliyoruz.

Jean Onana'ya silahlı saldırı! Jean Onana'ya silahlı saldırı!

Bu federasyon, Alanyaspor maçında yaşananlar sonrasında kulübümüze ağır bir para cezası ve taraftarlara yönelik müsabakaya giriş yasağı gibi sert yaptırımlar uygulamıştır.

Federasyon ve ilgili kurulların her eleştiriye anında cevap vermesini göz önünde bulundurarak, futbol camiasındaki güvenin daha fazla erozyona uğramaması adına bir açıklama bekliyoruz.

Bu sorunun 3 cevabı olabilir;

1- İşitme engeli bulunan temsilcileri maçta görevlendirerek taraflı bir yaklaşım sergilediniz.

2- Çirkin ve kötü tezahüratlar artık cezalandırılmayacak mı? Bu karşılaşma bunun bir başlangıcı mı?

3- Temsilcilerin raporlarında bile çirkin ve kötü tezahürat olduğu halde neden sevk yapılmadı? Yönetim anlayışınızda adalet ve kuralların yeri yok mu?

TFF Seçimli Mali Kurulu'nda bu sorumluluğunuzun hesabını vereceğinizi unutmayın."