71 yaşındaki Benjamin, New York'ta bir Yahudi ailesinde doğdu ve İsrail'in övgüleriyle büyüdü. Ancak ailesi, onu 15 yaşındayken İsrail'e gönderdiğinde Filistin'in işgalinden haberi dahi yoktu.

İran'da gökten balık yağdı mı? İran'da gökten balık yağdı mı?

Benjamin;

"Her gün gördüklerim beni mahvediyor. Gece uyuyamıyorum. Çocukları, anneleri düşünüyorum. Dünya liderleri sanki hiçbir şey olmamış gibi birbirleriyle konuşuyorlar. Her temiz su içtiğimde, gece yattığımda Gazze'deki insanların bunlardan yoksun olduğunu düşünüyorum. Dünya toplumu olarak, biz zalimiz. Başarısız olduk. İnsanlığımızı kaybettik."

“İsrail'i sevmek kültürümün bir parçasıydı. İsrail'de ağaç dikmek için bile para toplardık, her yıl İsrail'deki insanlara para gönderirdik. 15 yaşımdayken ailem İsrail'de bir Kibbutz’a gönderdi. Kibbutz topluluk hissiyatıyla dolu güzel bir his veriyordu. Herkes birlikte çalışıyor ve komünal hayat yaşıyordu. Gerçekten heyecan vericiydi.”

Amerikalı aktivist: 'Dünya toplumu olarak, biz zalimiz'

İsrail köylerinin etrafında yaşayan farklı insanlar olduğunu gördüğünde merakı gittikçe artmaya başladı.


“Etrafımızda Arap köyleri vardı. Onları sordum. Ama İsrailliler onlara karşı çok ırkçıydı, "Oh, onlar Araplar, biliyorsun, onlar pis ve Yahudilerden nefret ediyorlar, onlarla konuşma" derlerdi. Ama her zaman muhalif, isyankâr biriydim. Gittim, o köylerdeki insanlarla tanıştım. Bana anlatılanların aksine çok sevgi dolu, sıcak, misafirperver insanlardı. Bana çok nazik davrandılar ve yemeklerini paylaştılar. Bu topraklarda nasıl yaşadıklarını ve Yahudiişgalini anlattılar.”

Amerikalı aktivist: 'Dünya toplumu olarak, biz zalimiz'

'VİETNAMDA GÖRDÜKLERİM GERÇEKLERİ ANLAMAMA SEBEP OLDU'

Vietnam Savaşında gördükleri Benjamin'i daha isyankar ve muhalif olma yoluna itti. Amerika'nın bu insanları tehdit olarak yansıtması ve ABD halkına bunu gerçekmiş gibi inandırmaya çalışması Benjamin'i ülkesinden soğutmaya ve savaş politikalarını sorgulamaya yöneltti.

''Vietnam Savaşı sırasında büyüdüm, o sırada zorunlu askerlik vardı. Binlerce mil uzakta hiç duymadıkları bir yere gönderildiler. Neden? İnsanları öldürmek için. Ama neden onları öldürmeleri gerektiğini bilmiyorlardı. Ve bu yüzden hükümetimin, Vietnam halkının bize bir tehdit olduğu yalanlarını söylediğini anladım ve ona güvenemeyeceğimi fark ettim. Vietnam savaşı korkunçtu. Çok insan öldü. Ondan sonra kendi devletimin politikalarına karşı şüpheyle yaklaşmaya başladım..''

Amerikalı aktivist: 'Dünya toplumu olarak, biz zalimiz'

'ÖDEDİĞİM VERGİLERİN GAZZE HALKINA KATLİAM YAPMAK İÇİN KULLANILMASI KENDİMİ SUÇLU HİSSETMEME SEBEP OLUYOR'

Amerikanın seçim sistemini de eleştiren Benjamin bunun bir politika değil paraya sahip olan kişinin gücünü gösterme şekli olduğunu ve bu durumunda politikayla alakası olmadığını dile getiriyor.

“ABD'de bir demokrasi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Birbirine çok benzer iki parti var ve insanların çıkarlarını temsil etmiyorlar. Büyük paraların çıkarlarını temsil ediyorlar. Korkunç bir sağlık hizmetimiz var. Ulaşılabilir konut yok. ABD’de çok sayıda insan sokaklarda yaşıyor çünkü konut ücretini karşılayamıyorlar. Üniversiteye gitme hakkı için on binlerce dolar ödemek zorunda kalan yoksul öğrencilerle ilgili çok fazla seçenek yok. Bütün bunlar dururken hükümetimiz milyarlarca doları İsrail'e ve askeriyeye harcıyor. 7 Ekim'den iki hafta sonra yapılan bir kamuoyu yoklamasında Amerikalıların %66'sının ateşkes istediğini gösterdi. Şimdi yedi ay geçtikten sonra, ateşkes isteyen daha fazla Amerikalı var.Yani daha fazla Amerikalı, vergilerimizle İsrail'in desteklenmesini istemiyor. Vergilerimin Gazze’deki katliam için harcandığını düşündükçe kendimi de suçlu hissediyorum. Dinimin bir bahane olarak kullanılması beni rahatsız ediyor.Bu hükümet, halkın isteklerini ve ihtiyaçlarını temsil etmiyor. Seneye seçim var. Korkunç politikalara sahip olan iki yaşlı beyaz adam arasından seçim yapmak zorunda bırakılıyoruz.”

Amerikalı aktivist: 'Dünya toplumu olarak, biz zalimiz'