Altın fiyatlarındaki artışla piyasada sahte altın alarmı verildi. Ucuz altın siparişi veren vatandaşlar uyarıldı. Sahte altınlar gerçeğine çok benziyor. Peki birebir taklit edilen altınları nasıl anlayacağız. Bazı altınların içini kesip test etmedikten sonra anlaması neredeyse imkansız.İslam Memiş CNNTÜRK 'de  sahteyi ayırt etme yöntemini anlattı.

6568f2fb86b

SAHTE VE GERÇEK ALTIN NASIL AYIRT EDİLİR?

Mihenk taşı ve çıkardığı ses altında en önemli ayırt etme özelliği. Altını mihenk taşına sürterek ve sürülen yerin üzerine asit damlatıldığında renk silinirse dışı gerçek içi sahte demektir. Taklit olan, sahte olan veya çok düşük ayarda olan hemen siliniyor.

Dışı altın kaplama içi sahte olan takılar da piyasada çok fazla. Altını mihenk taşına sürdüğünde ve üzerine asit damlatıldığında silmezse gerçek demektir.

Mart ayında 3 milyonu aşkın ziyaretçi geldi! Mart ayında 3 milyonu aşkın ziyaretçi geldi!

BİR DİĞER YÖNTEM DE SES TESTİ

Taklit olan altını cama yüksekten bıraktığımızda çıkan ses ile gerçek altını attığımızda çıkan ses birbirinden çok farklı. Sahte altında tok ses çıkıyor. Gerçek altında ise çınlama sesi gibi tiz bir ortaya çıkıyor. Dolandırılmamak için tedbirli olmak şart. Uzmanlar Türkiye'de kurumsal tescilli mağazaların tercih edilmesi konusunda uyarıyor.