Falcon 9 roketiyle gökyüzü semalarını aşan Alper Gezeravcı, atmosferden çıkar çıkmaz yaptığı paylaşımlarla fenomenlere taş çıkarıyor.

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu son sürat devam ederken toplum da ikiye ayrıldı. Bir kısım astronotumuz çok yaşa nidaları atarken diğer gruptan da paramız olsa biz de giderdik eleştirileri yükseldi.
Evet, Alper Gezeravcı uzaya çıkan ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu doğru ancak ilk Türk değil. Uzaya çıkan ilk Türk Andrian Grigoryevich, Nikolayev isimli bir kozmonot. Çuvaş kökenli olan Grigoryevich aynı zamanda uzaya çıkan üçüncü kişi unvanına da sahip. Bir diğer isim de Kazak Türk’ü olan Toktar Ebubekirov.
Ülkemiz adına yapılan bilimsel ve teknolojik her türlü adımı destekliyoruz. Tabii iş uzaya gittim selfie çektim döndüm ile sınırlı kalmadığı sürece.
Yine de "istikbal göklerdedir" diyerek benim bir kalbimi kazanmadı değil şimdi.
Dünya genelindeki zenginler, bir yandan havuz partilerinde şampanya patlatırken, bir yandan da kıyamet senaryolarına hazırlık yapma modasına kapılmış gibi görünüyor. Facebook'un dehası Mark Zuckerberg, Hawaii'nin Kauai adasında, sadece 270 milyon dolarlık bir yeraltı kalesi inşa ediyor.

Alper Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu ve Milyarderlerin Kıyamet Sığınakları: Underground
Zuckerberg'in bu sığınağı, normal bir sığınaktan çok daha fazlası. 30 yatak odası, 30 banyo, bir sürü ofis, toplantı odaları ve muazzam bir mutfak... Bir de dünya sona ererken formunu korumak isteyenler için bir spor salonu, havuzlar, sauna, sıcak küvet ve tabii ki tenis kortu var.
Ancak, Zuckerberg'in bu ultra-lüks sığınak projelerine dair en ilginç detay, bu teknoloji dehanın global eşitsizlik konusunda kendisini dünyanın kurtarıcısı gibi göstermesine rağmen, bu sığınağı sadece kendi konforu için kullanması.
Bu milyarderlerin neden kıyamet senaryolarına bu kadar takıldığı belirsiz olsa da genel olarak "beklenmeyen durumlar karşısında hazır olmak iyidir" şeklinde bir genel konsensüs var gibi. Belki de gelecekte bir gün Facebook'un yeraltı sığınaklarından sızmış birkaç selfie ile karşılaşırız, kim bilir?
Sonuç olarak, dünya sona ererken birkaç zenginin lüks sığınağında parti yapmaları, biz normal insanlar için sadece hayal olmaya devam ediyor.