Yeniden aday olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, adaylık toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Koç, 9 Haziran'daki kongre öncesinde yeni yönetim kurulu listesini açıkladı ve listede Acun Ilıcalı'nın da yer aldığını belirtti.

Gabriel Paulista: “Arma için savaşan bir oyuncu olacağım” Gabriel Paulista: “Arma için savaşan bir oyuncu olacağım”

Ali Koç Liste

Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şunlardı:

"İlk dönemimizde hatalar yaptık. Özellikle bazı hoca tercihleri konusunda sorgulanabiliriz. Ancak bilerek isteyerek bir yanlış yapmadık.

Başarılarımızla ve hatalarımızla yüzleştik. Hedeflerimize henüz ulaşamadığımızın farkındayız.

Açık yüreklilikle söylüyorum ki; geçmişte yaşananlardan çok şey öğrendik ve neler yapılması gerektiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz.

Mali bağımsızlık konusunda önemli bir yol kat ettik ama hâlâ önümüzde bir yol var. Kulübe geldiğimizde ekonomik olarak kötü bir durum bekliyorduk, ancak durum çok daha kötüydü.

UEFA'nın 2018 yılında yayınladığı raporda Avrupa'da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe gösteriliyordu. Net borcun gelir oranında Avrupa'nın en kötü ikinci kulübüydük. Yaklaşık 700 kulüp arasında parasal olarak net borcumuz Avrupa'nın altıncı sırasındaydı.

GÜNCEL BORÇ 23 MİLYAR 610 MİLYON TL

Bugün borcumuz 23 milyar 610 milyon TL. Hangi kurdan bakarsak bakalım Fenerbahçe'nin borcu yarı yarıya azaldı. Tüm borçlarımızı Türk Lirası'na çevirdik.

Faktoring şirketlerine artık hiçbir borcumuz kalmadı. Allah o günleri kulübe bir daha yaşatmasın.

Finansal olarak batma noktasından aldığımız bu kulübü daha sürdürülebilir hale getirmek için canla başla çalıştık. Bunu yaparken hiçbir branşta sportif rekabetten ödün vermedik.

NEDEN ADAY OLDU?

Karar değişikliğimi açıklayayım. Her türlü olumsuzluğa rağmen canla başla mücadele ettik. Hem mali hem de sportif anlamda iyi bir noktaya geldik.

Geleceğe daha büyük bir motivasyon ve umutla bakabiliyoruz. Aday olmamın ana nedenlerinden biri başlattığımız dönüşümü tamamlamak ve Fenerbahçe'yi hedeflediğimiz noktaya getirebilmektir. 2018 yılında kulübü kendi malı gibi gören yönetimden kurtulmak için yola çıkmıştık. Buna geri dönmemek için karşınızda adayım.

'Ali Koç varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' söylemi üzerinden seçim kampanyası yapanlar yüzünden adaylığımı yeniden ortaya koydum. Ben bu ifadeyi kullandım ama bu kesinlikle bir umutsuzluk ve teslimiyet ifadesi değildir. Öyle olsa Fenerbahçe havlu atardı. 22. dakikada haksız bir şekilde 10 kişi bırakıldığımız derbide böyle mücadele etmezdi.

Seçildiğimiz takdirde önceliğimiz şampiyonluk. İstanbulspor'u yenersek 99 puan gibi rekor bir puanla sezonu noktalayacağız. Bu başarıyı elde edince, her haftası başka skandallarla dolu bir ligle karşılaştık. Ne zaman bu güçlü kadroyu kurduk, sistemin içindeki böcekler tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bunların kim olduğunu biliyoruz ve hepsinin kökünü kazıyacağız. İnşallah bu başarımız kupayla taçlanır.

Öyle bir takım kuracağız ki şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak. Avrupa'daki başarıyı sürekli hale getireceğiz.

Aziz Yıldırımdan Başkanlık Iddialarına Yanıt

AZİZ YILDIRIM'A DAVET

Sayın Aziz Yıldırım'ı iki aday olarak televizyona çıkıp kongre üyelerimizi aydınlatmaya davet ediyorum. Tabii ki bu defa da kabul etmezse, belki de Dursun Özbek ile beraber televizyona çıkarlar."

TFF SEÇİMİ AÇIKLAMASI

Ali Koç: "6 sene boyunca acı yaşadık. En çok acıtan böyle önemli bir konunun Ankara'da paketlenip faturanın bana çıkartılmasıdır. Bu imza kampanyasının sayın cumhurbaşkanına hareket olarak gösterilmesi olacak iş değil. Allah'ın izniyle çok adaylı bir seçim olur ve mevcut başkan seçimlere girmez, giriyorsa da inşallah kazanamaz. Kazanma ihtimalini görmüyorum. Ben bunu dedim diye kazandırtırlar ama..."