AK Parti'nin 30 Ocak'ta Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi tamamlandı. Beyannamenin omurgasını dirençli şehirler oluşturacak. Şehir yaşamını tehdit eden afet ve riskleri engellemek için kentsel dönüşüm seferberliği başlatılacak.

Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik adı ile hazırlanan seçim beyannamesi 8 ana başlıktan oluşuyor:

  1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu
  2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik
  3. Dirençli Şehirler
  4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre
  5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri
  6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik
  7. Kültür Üreten Şehirler
  8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Ak Parti’nin Seçim Beyannamesi Tamamlandı

Dirençli şehirler

Beyannamede dirençli şehirler için şu kriterler sıralandı: Sağlıklı, yaşanabilir doğayla uyumlu, akıllı, sürdürülebilir, iklim dostu şehirler.

Bu doğrultuda, kentsel dönüşüm seferberliği başlatılacak. Afet riski taşıyan binalar yenilenecek, altyapılar güçlendirilecek.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk’te Projelerini Anlattı AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk’te Projelerini Anlattı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan’da TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan’da

Yeşil dönüşüm

Beyannamede yeşil dönüşüm de önemli bir yer tutuyor. Birbirinden kopuk halde bulunan yeşil alanlar kuşaklar halinde birleştirilecek, bisiklet dostu sokaklar oluşturulacak, çevreci yaşam teşvik edilecek.

Şehirlerde yeşil alanları artırmayı amaçlayan kent bostanları yapılacak, iklim değişikliği ile mücadele edilecek. Belediyeler bünyesinde, bölgelerin iklimine, toprak yapısına uygun tarım yapılacak.

Eser ve hizmet siyaseti

Beyannamenin son bölümünde ise eser ve hizmet siyaseti yer alıyor. Şehirlerin ihtiyaçlarına göre çözümler üretilip, vatandaşa sunulacak.