Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, partisinin temel değerlerini ve geleceğe yönelik planlarını paylaştı. Konuşmasında, "AK Parti siyasetinin taşıyıcı kolonları istişare, müzakere ve katılımcılıktır. 23 yıldır bizi ayakta tutan vasfımız ortak akla önem vermemizdir," ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremleri ve seçimler dolayısıyla ertelenen toplantının bu yıl kapsamlı bir muhasebe yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, "Bugün ve yarın belirlenen konu başkanlıkları arkadaşlarımız sunumlarını yapacaklar. Hem partimizin gündemindeki meseleleri konuşacağız hem de ülkemizi ve tüm insanlığı ilgilendiren konuları kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz," dedi.

Seçim Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Toplantıda seçim sonuçlarının da detaylı bir şekilde ele alınacağını belirten Erdoğan, AK Parti'nin başarısız olduğu alanlarda gerekli öz eleştirinin yapılacağını ve geleceğe yönelik stratejilerin belirleneceğini ifade etti. "Partimizin istikbali açısından kritik konuları sizlerle birlikte konuşacağız, görüşeceğiz, meselelerimizi masaya yatıracağız. Seçim sonuçları arasındaki negatif ayrışmaları negatif yönleriyle ele alacağız. Atacağımız adımları tayin edeceğiz," diye konuştu.

Milletle İstişare ve Ortak Akıl

Erdoğan, siyaset anlayışlarının temelinde milletle istişare yapmanın yer aldığını vurgulayarak, "Siyaseti milletimizle istişare yaparak yaptık. Bilim adamlarımızla, gençlerimizle, hanım kardeşlerimizle istişare yaptık. Emekçilerimizle istişare yaptık. Türkiye'nin selameti için söyleyecek sözü olan herkesle istişare yaptık," dedi. Demokrasinin gelişmesi adına her görüşe kapılarını açık tuttuklarını belirten Erdoğan, Türk siyasi hayatında istişare kültürünün AK Parti ile anlam kazandığını söyledi.

Değişim ve Yenilenme Vurgusu

Erdoğan, seçim sonuçlarının kendilerine ilettiği mesajların farkında olduklarını ve bu mesajların gereğini yapacaklarını belirterek, "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız. Mesajların gereğini yapacağız," ifadelerini kullandı. AK Parti'nin geleceğe yönelik planlarını, milletin talepleri doğrultusunda şekillendireceklerini ve bu doğrultuda hareket edeceklerini dile getirdi.

Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

Cumhur İttifakı'nın Güçlendirilmesi

Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın güçlendirilmesi ve içindeki uyumun korunması gerektiğine de dikkat çeken Erdoğan, "Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar birleştirirken Cumhur İttifakı'nın duvarlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz. Ne birilerinin kişisel hesaplarını görmelerine seyirci kalacağız ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz," dedi.

Editör: Elif Erbay