6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremiyle birlikte, Türkiye kamuoyu yeniden deprem konusuna yöneldi. "Deprem olacak mı? ", "Türkiye'de nerede deprem bekleniyor?" gibi soruların merak edildiği şu günlerde, binaların ne kadar sağlam yapıldığı ve depreme dayanıklı zemin olup-olmadığı konusu araştırılıyor. 

Olası depremlerle ilgili son bir açıklama da Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan'dan geldi. Ercan, "Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok" diyerek bazı uzmanlara tepki gösterdi ve Türkiye'de 7 ve üzeri şiddette deprem olabilecek bölgeleri açıkladı. 

Türkiye'nin farklı kuşaklarındaki fay hatlarının enerji kapasitelerini açıklayan Ahmet Ercan, 7.0 ve 7.0'nin üzerinde deprem üretebilecek olası bölgeleri duyurdu.

Ahmet Ercan sosyal medya hesabı (X) üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Her an kaza olabilir, her an yüreğiniz durabilir, her an deprem olabilir. Bunun için her gün, 'olacak diye' evzinip, yaşam karartılmaz. Önlem alınır, yaşam sürer. Yaşamda, olumsuzluğa yer vermeyin. Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok. Çünkü, yüzlerde yıldır yanlış yapılan, yüzbinlerce yapıyı yıkıp yeniden yapmak için ne toplumun, ne de yönetimin gücü var. Her depremden sonra ağıt yakan halk çaresiz. Ne kötü!


Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremler: Kuzey Anadolu (M8), Doğu Anadolu (M7,8), Ölüdeniz (M7,7), Arap Kalkanı (M7,2), Ege (M7,3), Güney Ege Dalma Batma (7,6), Kıbrıs Yayı kuşağı (M7,0)"