Taksim'deki elektrik kesintileri esnafı isyan ettirdi Taksim'deki elektrik kesintileri esnafı isyan ettirdi

Valilikten yapılan açıklamada, son dönemde kötü niyetli kişilerin vali, vali yardımcıları, kaymakamlar ve özel kalem müdürü gibi üst düzey bürokratların isimlerini kullanarak iş adamları ve hayırsever vatandaşları aradıkları tespit edildi. Bu şahısların, valilik adına kurban bağışı ve para talebinde bulunarak dolandırıcılık yaptıkları vurgulandı.

ADANA VALİLİĞİ AÇIKLADI

Açıklamada, "Adana Valiliği'nin veya herhangi bir kamu kurumunun, vatandaşlardan telefon veya diğer iletişim yollarıyla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi kesinlikle bulunmamaktadır. Valimiz ve diğer kamu yöneticilerimizin adını kullanarak yapılan bu tür dolandırıcılık girişimlerine kesinlikle itibar edilmemelidir" denildi.

Vatandaşların, bu tür bir durumla karşılaştıklarında Adana Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nün (0322 458 83 27) telefon numarasına veya acil durumlarda 112’ye ihbarda bulunmaları önemle vurgulandı.

Bayram öncesinde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Adana Valiliği, halkı bu tür sahte yardım kampanyalarına karşı uyardı ve resmi merciler dışında hiçbir çağrıya yanıt verilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Editör: Elif Erbay