Adana'da Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırıldığı" gerekçesiyle operasyon yapıldı.

Operasyonda, Adana Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Mürüvet S., Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yuşa D., belediyede GİH (Genel İdari Hizmetler) memuru olarak çalışan Mehmet İlker T. ile birlikte toplam 10 kişi gözaltına alınmıştı. 

LİMİTSİZ KREDİ KARTI VE 100 BİN TL'LİK ESTETİK 

Gözaltına alınan 10 şüpheliden şebeke liderinin Mürüvet S. olduğu, S.'nin aldığı rüşvet sayesinde 100 bin TL değerinde yüzüne estetik yaptırdığı iddi edildi. 

1 YIL ÖNCE YAPILAN İHBAR 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılının Nisan ayında gelen ihbarla Adana Büyükşehir Belediyesinin, reklam ihalelerini sıkı takibe aldı. Yapılan teknik-fiziki takip sonucunda ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet aldığını tespit ederek şebekeyi tespit etti ve yapılan operasyonla çökertti.

Et entegre tesisinde hayvana eziyet ettiler! Et entegre tesisinde hayvana eziyet ettiler!

3 REKLAM FİRMASI 

Operasyonda, 3 reklam firma şirketlerinin sahipleri de yakalanırken şartnamelerin kendilerinin ayarladığı ortaya çıktı. Reklam firmaları, ihaleye katılacak başka firmaları belediyeden öğrenerek; şartnameleri sadece kendilerinin kazanacağı şekilde hazırladıkları tanlaşıldı. Yapılan reklam ihalelerinde son 2 yıldır 3 reklam şirketi dışında kimsenin de alamadığı öğrenildi.

LİMİTSİZ KREDİ KARTI ve 100 BİN TL'LİK

Operasyonun dikkat çeken detaylarından biri de, şebeke liderinin baş danışman Mürüvet S. olduğu iddia edildi. Mürüvet S.'nin, reklam firmalarından aldığı rüşvet paraları ile 100 bin TL değerinde estetik yaptırdığı ve ödemeyi de nakit yaptığı öne sürüldü. Reklam şirketi rüşvet olarak para vermenin yanı sıra Mürüvet S'nin, 3 reklam şirketinden sınırsız limiti olan kredi kartı aldığına da yer verildi.

Gözaltına alınan 10 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.