Öğrenciler, belirtilen tarihten itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile giriş yaparak sınav giriş belgelerini edinebilecekler.

AÖL sınav takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere duyuruldu. Takvime göre, AÖL 1. Dönem sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava kısa bir süre kala AÖL sınav giriş belgeleri, online sistem üzerinden erişime açıldı. Sınava katılacak öğrencilerin, sınav günü bu giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, "23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Açık Öğretim Okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları"nın sınav giriş belgeleri, 18 Aralık 2023 tarihi itibariyle Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim sisteminde yayımlanmaya başlanmıştır.

Öğrenciler, belirtilen tarihten itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile giriş yaparak sınav giriş belgelerini edinebileceklerdir. Ancak sistemde fotoğrafı olmayan öğrenciler, sınav giriş belgesini alamayacaklardır. Bu durumdaki öğrencilere yönelik olarak yapılan açıklamada, kendilerine en yakın irtibat büroları aracılığıyla (Halk Eğitimi Merkezleri, Yurt Dışı İrtibat Büroları, KKTC) Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine fotoğraflarını 22 Aralık 2023 tarihi mesai bitimine kadar yüklettikten sonra sınav giriş belgelerini alabilecekleri ifade edilmiştir.

Fotoğrafı olmayan öğrencilerin sınav giriş belgesi alabilmeleri için, mağduriyet yaşamamaları adına sınav tarihinden önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak fotoğraflarını bilgi yönetim sistemine yükletmeleri gerekmektedir.