Hal böyle olunca, Trabzonspor baskı kuran taraf oldu. Kaleye gidip geldi, fakat net pozisyon bulamadı. Bir usta ayak olsa ilk yarı gol bulmak içten bile olmayacaktı. Trabzonspor'un sahasında çoğalamayan Beşiktaş'ın ise bordo mavili futbolcuların yapacağı kişisel hataları gole çevirmekten başka çaresi kalmamıştı.
Tamamen işi tesadüflere kalan Beşiktaş'a önce hakem sonra VAR ilaç oldu.

Cansu Özbay'dan Olimpiyat açıklaması Cansu Özbay'dan Olimpiyat açıklaması

Ceza sahsı içinde Bardhi'nin çekildiğini görmeyen Arda Kardeşler'e VAR'da eklenince, Trabzonspor penaltıdan oldu. Hakemi arkasına alan Beşiktaş bir dakika sonra tartışmalı bir pozisyonun ardından gole kavuştu. Batista Mendy ayakta kalamadı, Beşiktaş öne geçti. Trabzon oynamaya çalıştı, Beşiktaş ilk yarıyı attığı tek şutla önde bitirdi. 
İlk yarıda Arda Kardeşler adına akıllarda Trabzonlu oyunculara elinin tersiyle defolun muamelesi yapması, siyah beyazlı oyunculara ise her pozisyon sonrasında adeta yalvararak kendini anlatması kaldı. 
İlk yarıda olduğu gibi Trabzonspor ikinci yarıya da iyi başladı. Haftalardır kötü olan Trabzonspor geriye düştüğü Beşiktaş karşısında direnen ve gol arayan takımdı. Beşiktaş yine izliyor, Trabzon'un yetersiz ayaklarını kovalıyordu.

İlk yarıda olan ikinci yarıda da gerçek oldu. Berat adamını kovalamayı bırakınca, Semih farkı 2'ye çıkardı. Trabzonspor'un orta sahası iki pozisyonda düşünce Beşiktaş'ta Semih yıldızlaştı.
Sonrasında Trezeguet, topu boş kaleye gönderemeyince Trabzon'un direncini düşürdü, sahadan da boynu bükük ayrılan taraf olmasını sağladı. Beşiktaş'a gelince, görülen tablo kötü değil çok kötü. Kötünü kötüsü Beşiktaş 3 puanı bu kadar kolay alamaz. Bu ligi zor bitirir.

Editör: Haber Merkezi