Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugün köşesinde CHP içerisindeki yerel seçim adayları meselesi üzerinden İmamoğlu krizini yazdı. Ekrem İmamoğlu'nun aday belirleme sürecinde hayli öne çıktığından bahseden Selvi bunun CHP'de ciddi rahatsızlık yarattığını ifade etti.

İmamoğlu Alevileri mi Tasfiye Ediyor

Özellikle Battal İlgezdi ve Ali Kılıç'ın tasfiyeleri ile beraber partide bir kıyım yaşandığını aktaran Selvi kurultayda Ekrem İmamoğlu'nun CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir'e "Partideki alevi lobisini yıktık" dediğini ve buna şimdiye kadar İmamoğlu cephesinden bir yalanlama gelmediğini aktardı.

İmamoğlu Tunç Soyeri İstemiş

Selvi'nin aktardığına göre Ekrem İmamoğlu ilkten İzmir için Buğra Gökçe'yi istiyordu. Fakat  DEM İstanbul'da İmamoğlu'nu desteklemek için İzmir'de Tunç Soyer'in devamını talep etmiş. Bu sebeple Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında bir de İzmir polemiği yaşanmış.

İmamoğlu Karar Verici Özel Uygulayıcı mı

CHP içindeki kavgalardan biri de kamuoyunda hep tartışıldığı haliyle CHP'yi kim yönetiyor sorusuna verilen cevaplarda gizli... Aday belirleme süreçlerine baktığımızda burada öne çıkan karar verici olarak İmamoğlu'nu görenler de var. Hatta bu durum Özel-İmamoğlu arasındaki tartışmanın boyutunu da ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu Özel'e 'Ekrem'den Kurtul' Demiş

İstanbul'da Atatürk portresi İstanbul'da Atatürk portresi

Kemal Kılıçdaroğlu ısrarlı randevu isteklerine rağmen İmamoğlu ile görüşmüyor. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu üzerinden Alevi kesimin oylarını korumak istese de bu plan ne kadar işler belli olmaz. Kılıçdaroğlu ise yerel seçim sonrası kurultay hazırlıklarında iddiaları da var. Selvi yazısında bu konuya dair şunu yazıyor:

"Kılıçdaroğlu seçimden sonra CHP kurultayına hazırlanıyor. Özgür Özel’i, İmamoğlu’na karşı yanına çekmeye çalışıyor. Genel başkanlık koltuğunu devrederken Özgür Özel’e “Ekrem’den kurtul. Ben sana her türlü desteği veririm” demişti."