ABD Federal Havacılık İdaresinin (FAA) yaptığı açıklamada, Atlanta’dan Kolombiya’nın başkenti Bogota için kalkış yapan Boeing 757 tipi uçağın burun tekerleği bir anda çıktı.

Burun tekerinin aniden düşmesinin ardından 170’ten fazla yolcu taşıyan uçak, acil iniş yaptı ve olayda yaralanan olmadı.

Yolcular başka bir uçakla yolculuklarına devam ederken, Boeing olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

FAA ise olaya ilişkin soruşturma yürütüldüğünü kaydetti.

Alaska Hava Yolları Boeing Uçaklarında Gevşek Cıvata Tespit Etti

Alaska Hava Yolları, filosundaki Boeing Max 9 tipi uçağın, 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçasını kaybolması sebebiyle yaptıkları incelemeye dair veriler paylaştı.

BM, Gazze’deki antik kiliseyi korumaya aldı BM, Gazze’deki antik kiliseyi korumaya aldı

Alaska Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Ben Minicucci, filolarındaki Boeing Max 9 uçakları üzerinde yaptıkları incelemeler sonucu birçok gevşek cıvata bulduklarını kaydetti.

Uçağın gövdesinden parça kopması

ABD’de Alaska Hava Yolları’na ait Boeing 737 MAX 9 tipi yolcu uçağı, 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmıştı. Gövdenin koptuğu bölümde herhangi bir yolcunun olmadığı ifade edilmişti.

Alaska Hava Yollarından yapılan yazılı açıklamada, uçağın 171 yolcu ve 6 kabin görevlisiyle güvenli şekilde indiği kaydedilmişti.

Editör: Haber Merkezi