CNN'in iki Amerikalı yetkiliden elde ettiği bilgilere göre, Orta Doğu'da görev yapan bir ABD Donanması savaş gemisi, Yemen yakınlarında füzeleri tespit ederek engelledi. Füzelerin Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından ateşlendiği belirtiliyor.

ABD VE İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

Pentagon'dan konuya ilişkin yapılan açıklmada "Yemen’den Husiler tarafından İsrail’e atıldığı düşünülen 3 füzeyi ABD gemisi engelledi." denilirken İsrail'in Kanal 13 televizyonu ise "Husiler tarafından Yemen'den atılan roketlerin İsrail'in güneyini hedef aldığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

İRAN'DAN SAVAŞ PLANI

Bu gelişmelerin yanı sıra İran devlet televizyonu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermemesi halinde İran'ın bölgedeki müttefikleri aracılığıyla nasıl karşılık verebileceğini anlatan bir haber yayınladı. İsrail'in kuzeyden Hizbullah, doğudan Irak ve Suriye'deki milis güçlerle güneyden de Yemen'deki Husiler tarafından hedef alınabileceği belirtildi. İran, Gazze'deki saldırıların sona erdirilmesi için daha önce çağrılarda bulunmuştu.

İran, Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Irak'ta desteklediği milisler ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak tanımlıyor.