Türkiye genelinde toplu taşıma kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart, şehirler arası seyahat eden vatandaşların karşılaştığı kart karmaşasına çözüm sunmayı amaçlıyor.

Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

PTT AŞ tarafından öncülük edilen proje, farklı şehirlerde kullanılan birçok toplu taşıma kartını tek bir kart altında birleştirerek, seyahat edenlerin her yeni şehre gittiklerinde yeni bir kart almak zorunda kalmalarının önüne geçmeyi hedefliyor. Bu sistem, ülkenin yarısını kapsayacak şekilde 2024 sonuna kadar genişletilecek.

PTT AŞ tarafından öncülük edilen Türkiye Kart projesi, sadece bir toplu taşıma kartı olmanın ötesinde, öğrenci, öğretmen, engelli ve gazi gibi çeşitli avantajları içeren bir karttır. Ayrıca, aktarma indirimlerinden de faydalanma imkanı sunmaktadır. Kart, kendi logosunu taşıyan belediye ve idareler tarafından çıkarılan kartlarda geçerli olacak ve entegre olunan illerde kullanılabilecektir.

Editör: Elif Erbay