ABD’li psikolog Leslie Dobson, meslek hayatında karşılaştığı deneyimlerden yola çıkarak çok ilginç tespitlerde bulundu. Business Insider'a konuşan Dr. Dobson, Y kuşağı (80 ve 90’lı yıllarda doğanlar) neslinin mutlu olmadığını, pek çoğunun emeklilikleri sırasında çocuklarının ya da torunlarına bakmak için evde kalmak yerine seyahate ve eğlenceye öncelik veren ebeveynleri tarafından "terk edilmiş" hissettiklerini ileri sürdü.

Bu neslin çok kızgın olduklarını ve kendilerini terk edilmiş hissettiklerini altını çizen Dobson, “Y kuşağı için karşılaştığım vakalar, hiç iç açıcı sonuçlar doğurmuyor. Çoğu çocukluk yıllarının itilip kakılmayla, ihmal edilmeyle geçtiğini söylüyor” dedi.

Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

Amerikan Yaşamı Araştırma Merkezi'nin yöneticisi Daniel Cox'a göre ise, Y kuşağı nazik anne-baba savunucusu olma eğiliminde ve bu kuşak, ebeveynlerine sormak ve onlardan fikir almak yerine genellikle tavsiye almak için internete yöneliyor.

Cox, Business Insider'a yaptığı açıklamada Y kuşağının yine de ailelerini büyütmelerine yardımcı olacak güvenilir bir kişi istediğini söyledi: "Y kuşağının istediği şey, duygusal destek açısından düzenli, istikrarlı ve tutarlı bir destek. Çocuk bakımı, şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde çok pahalı. iş yeri talepleri nedeniyle her zamankinden daha gerekli görünüyor. Bu yüzden hayal kırıklığının büyük olduğunu düşünüyorum."