3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın kaybına ilişkin gelişmeler Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelmişti. 19 Kasım 2021 tarihinde cansız bedeni bulunan Müslüme Yağal'ın katili cani dedesi çıkmıştı.

Duruşma Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesinde görüldü. Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin tutuklanan büyükbabası Hasan Yağal, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar anne Selvi Yağal, büyükanne Ayşe Yağal ve ağabey O. Yağal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de

Muslume Yagal

Sanık Hasan Yağal, savunmasında "Söyleyeceğim bir şey kalmadı. Benim hiçbir suçum yok. ifadesini kullandı.

Geçmiş savunmaların okunmasından sonra cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan dosyada savcı, Hasan Yağal hakkında gelini Selvi Yağal’a yönelik “nitelikli cinsel saldırı” suçundan verilen mahkumiyet kararında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle istinaf talebinin esastan reddini, bu saldırı sonucu doğduğu belirlenen kız çocuğu A.Yağal’a karşı “sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezanın kaldırılarak sanığın “çocuğun cinsel istismarı” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Hasan Yağal hakkında Müslüme’ye karşı “kasten öldürme”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından verilen beraat kararı mütaalada bozuldu. Yağal'ın ölümüne ilişkin süreçte elde edilen belge ve bilirkişi raporları doğrultusunda sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Hasan Yağal’ın toplam hapis cezası 45 yıl 12 aya çıktı.