Adana’nın Feke, İzmir’in Bergama ve Tokat’ın Niksar ilçelerinde meydana gelen yangınlar, hem havadan hem de karadan yapılan müdahalelerle söndürülmeye çalışılıyor.

Adana - Feke

Adana’nın Feke ilçesinde Konakkuran mevkiisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına, havadan uçak ve helikopterler ile karadan arazözler katılıyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İzmir - Bergama

İzmir’in Bergama ilçesi Bozyerler Mahallesi’nde çıkan yangın, büyük bir ormanlık alanı tehdit ediyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter ve 15 arazöz ile çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Tokat - Niksar

Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi… Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi…

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Ustahasan köyü ormanlık alanında da yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, geniş bir alana yayıldı. Yangın ihbarı üzerine Niksar Orman İşletme Müdürlüğü ve Niksar Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Her üç ilde de yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanırken, vatandaşların yangın bölgelerinden uzak durmaları ve yetkililerin uyarılarına uymaları istendi. Yangınların çıkış nedenlerine ilişkin soruşturmalar ise devam ediyor.

Editör: Elif Erbay