Kimya devi BASF kurucusu Friedrich Engelhorn'un 31 yaşındaki torunu Marlene Engelhorn, servet eşitsizliğine çözüm bulmak için adımlar atıyor. Engelhorn, Eylül 2022'de ölen büyükannesi Traudl Engelhorn-Vechiatto'dan kalan 27,4 milyon dolarlık mirasını dağıtabilmek için bir grup kurdu. Daily Mail'in haberine göre Engelhorn, Yeniden Dağıtım Konseyi’ne katılmaları için rastgele seçilen 16 yaş üstü Avusturya vatandaşlarına 10.000 davetiye gönderdi. Seçilmiş 50 katılımcı ve 15 yedekten oluşan konsey, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak mart-haziran ayları arasında Salzburg'da toplanacak.

Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi? Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi?

ZENGİNLERDEN YÜKSEK VERGİ ALINMASINI SAVUNUYOR

Katılımcıların çocuk bakımı ve seyahat masrafları, katıldıkları her toplantıda karşılanacak ve kendilerine 1300 dolar verilecek. Engelhorn, kişisel çaba göstermeden servet sahibi olduğu için doğuştan piyango kazandığını söyledi ve zenginlere daha yüksek vergi uygulanmasını savundu. Ağustos 2022'de Amsterdam'da düzenlenen Millionaires for Humanity etkinliğine katılarak varlıklı bireylere uygulanan vergilerin artırılması için kampanya yürüttü.

SON 10 YILDIR KAMPANYA YÜRÜTÜYOR


Engelhorn, kendisine miras kalan servetini inceleme ve yeniden dağıtım için bir fırsat olarak görüyor. Mirasının yüzde 90'ını dağıtmayı taahhüt eden Engelhorn, son on yılını serveti yoğun bir şekilde vergilendiren ve yeniden dağıtan vergi politikaları için kampanya yürütmekle geçirdi.

Washington Post'un haberine göre, en tepedeki yüzde 1'lik kesimin vergilendirilmesinin ateşli bir savunucusu olan Engehorn, 2021 yılında Almanca konuşulan ülkelerdeki varlıklı bireylerin vergi politikalarından kaynaklanan eşitsizliği ele alan Tax Me Now kampanyasının kurucuları arasında yer alıyor. Engelhorn, "Avusturya'da en zengin yüzde birlik kesim net servetin yüzde 50'sini elinde tutuyor" dedi.

"BİZİ VERGİLENDİRİN"


Avusturya 2008 yılında veraset ve intikal vergilerini kaldırırken, Amerika Birleşik Devletleri'nde federal bir veraset vergisi bulunmuyor ve sadece bazı eyaletler bu tür vergiler uyguluyor. Engelhorn 2021 yılında Facebook'ta yayınladığı bir videoda "Milyonerler, içinde yaşadıkları toplumlara adil bir şekilde katkıda bulunup bulunmayacaklarına karar vermemelidir. Sosyal adalet herkesin yararınadır. Varlık vergileri, sorumluluk almak için yapabileceğimiz en az şeydir. Bizi vergilendirin” dedi.

Editör: Haber Merkezi