1 Şubat itibariyle geçerli olmak üzere, benzin fiyatlarına eklenen 95 kuruşluk zam geldi. Bu zamla birlikte benzinin litresi 39 lirayı geçti. Araç sahipleri ‘bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı?  2 Şubat 2024 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?’ gibi sorulara yanıt arıyor.

Bayram tatilinde yaklaşık 275 milyon litre akaryakıt satışı yapıldı - Son  Dakika Haberleri

Yılbaşından sonraki dönemde akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Hafta başında motorin fiyatlarına eklenen 1 lira 38 kuruşluk zamın ardından, bu kez de benzine 95 kuruşluk bir zam daha gerçekleşti.

Akaryakıt fiyatları durmuyor: Benzine bir zam daha

Güncel benzin ve motorin fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 39,26 TL

Motorin fiyatı: 41,63 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Bakan Şimşek'ten 'reform' mesajı Bakan Şimşek'ten 'reform' mesajı

Benzin fiyatı: 39,35 TL

Motorin fiyatı: 41,70 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 40,00 TL

Motorin fiyatı: 42,43 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 40,24 TL

Motorin fiyatı: 42,64 TL

Akaryakıt fiyatlarında tarife değişti! Büyük zam sonrası yeni fiyat listesi  böyle olacak! - Menemen Haber Menemen Gazetesi

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken, gümrüksüz rafineri fiyatı temel alınır ve buna Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunur.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilir. Belirli bir fiyat değişim farkı dikkate alınarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir