Uzun bir süredir beklenen faizsiz evlilik kredisi haberi son dakika gelişmesiyle gerçekleşti. Aile ve Gençlik Fonu tarafından desteklenen devlet destekli evlilik kredisi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, 150 bin TL evlilik kredisi ile ilgili detayları paylaştı. Evlilik kredisi ne zaman verilecek, yaş sınırı var mı? Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte, evlilik kredisi başvuru şartları ve güncel durum.

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler-1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru süreci çalışmalarının tamamlandığını ve ekonomik destek kısmında onaylanan başvuru sahiplerine toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi desteği sağlanacağını belirtti. Bakan Göktaş, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Yeni evleneceklere yönelik 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler, yaş sınırı var mı?" sorularına da değindi. İşte, evlilik kredisi ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Evlilik Kredisi Başvuruları Ne Zaman?

Mahinur Göktaş

Gram altın, Dolar, Euro kaç para? (26 Temmuz 2024 altın satış fiyatları) Gram altın, Dolar, Euro kaç para? (26 Temmuz 2024 altın satış fiyatları)

Bakan Göktaş'ın açıklamaları şu şekilde;

“Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru süreci çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, "Programın ekonomik destek kısmında onaylanan başvuru sahiplerine toplam 48 ay vadeli, ilk 2 yılı geri ödemesiz olarak sunulacak 150 bin lira kredi desteği" açıklamasında bulundu.

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler?

150 Bin Tl Faizsiz Evlilik Kredisi

Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, yeni evlenecek çiftlere öncelik, deprem bölgesindeki çiftlere verilecek. Çiftlere, 150 bin lira tutarında ve ilk 2 yılı geri ödemesiz olacak şekilde kredi sağlanacak. Kredi, 4 yıl içinde geri ödeme koşuluyla verilecek.

150 Bin Tl Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fondan yararlanacak genç sayısını en üst düzeyde tutmak amacıyla yaş sınırlarını belirlemediklerini" ifade etti. İnan, "Yaş sınırları, proje kapsamında bulunan ilin ve bölgenin özelliklerine, o bölgedeki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve buna göre esneklik gösterecektir. Temel hedefimiz, mümkün olan en kısa sürede tüm 81 ildeki gençlere ulaşmaktır" şeklinde konuştu.

Editör: Elif Erbay