İstanbul'da bu yollar kapalı! İstanbul'da bu yollar kapalı!

 Kuyumcukent’te faaliyet gösteren 24 esnaftan topladıkları 100 milyon lira değirinde ,52 kilo altın ile sırra kadem basmakla suçlanan Mahaba Kuyumculuk’un sahipleri Erkan Luey Abdulmesih (32) ile Milad Issa (30) ile bu kişileri darp etmekle suçlanan iki kişinin yargılandıkları davada karar çıktı.

İKİ SANIKTAN BİRİNE CEZA VERİLDİ
Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen 13 Şubat’ta görülen 12’inci duruşmada karar çıktı. Mahkeme, Suriye asıllı Erkan Luey Abdulmesih’e, 24 kişiye yönelik ‘Güveni kötüye kullanma’ suçundan 40 yıl hapis cezası verdi. Bir diğer sanık Milad Issa’nın ise beraatine karar verildi. Tarafların, kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşımaları bekleniyor.

İKİ ESNAFA DA PARA CEZASI
Mahkeme, Kuyumcukent’te yaşanan arbede esnasında iki sanığı darp etmekle suçlanan iki esnafa ise 2000’er TL adli para cezası verdi. Bu ceza için hükmün geri bırakılmasına karar verildi. Tutuklu durumdaki Erkan Luey Abdulmesih'in 40 yıl hapsine karar verildi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Sanıklardan Erkan Luey Abdulmesih, geçen Temmuz ayında katıldığı duruşmada tutuklanmıştı. Duruşmaya şort ve tişört ile katılan Abdulmesih’in ‘kaçma şüphesi’ olduğu gerekçesi ile tutuklandı. 40 yıl hapis cezası verilen Abdulmesih’in tutukluluğunun devamına karar verildi.