Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli promosyon ödemelerindeki güncellemeye ilişkin şu ifadeleri paylaştı:

''Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere; Emekliler Yılı kapsamında, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon güncelleme sürecini başlattık. Sosyal Güvenlik Kurumumuz, emekli aylıklarının ödemelerini bankalar aracılığıyla gerçekleştiriyor. Emeklilerimiz için sunduğumuz önemli yeniliklerden biri de, ilk kez 2017'de hayata geçirdiğimiz "Banka Promosyonları" oldu. Bu düzenleme ile emeklilerimizin belirli dönemlerde ek gelir elde etmelerini sağladık.

Emekli Promosyonunda Büyük Gün Geldi

Bu yıl, kıymetli emeklilerimize olan minnet ve saygımızı ifade etmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla "Emekliler Yılı" ilan ettik. Bu çerçevede, Sosyal Güvenlik Kurumumuzun başlattığı çalışma ile ilk olarak; Kamu Bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık olarak 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ila 12 bin lira arasında artış sağladık.

Bakan Işıkhan, 25-28 Mart tarihlerinde alınacak emekli promosyon ödemeleri için ödeme takvimine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Kamu Bankalarımız, Pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart itibarıyla, başvuru süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyon ödemeleri hesaplarına aktarılacak.

Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? (26 Nisan 2024) Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? (26 Nisan 2024)

2024 Banka Promosyonlari Açiklandi Mi

Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda bu konuda da ilerleme kaydedeceğiz ve emeklilerimiz bu gelişmelerden faydalanacaklar.

Geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da emeklilerimize dokunan en iyi ve en yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu güncelleme emeklilerimize hayırlı olsun.''