Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, doktorlar Fırat S. ve İlker G'nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği içinde hareket ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek maddi menfaat sağladıkları ortaya çıktı. Soruşturma sonucunda, her hasta bebek için özel hastanelere günlük 8 bin lira ödeme yapıldığı tespit edildi. Ancak doktorların, masraftan kaçınmak için yenidoğan yoğun bakımda sürekli bulunmadığı, sadece resmi kayıtlarda isimleri görünsün diye kimlik kiraladıkları belirlendi.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sis engeli İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sis engeli

Operasyonda ele geçirilen deliller doğrultusunda toplam 300 şüpheli tespit edilirken, somut delil bulunan 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 38 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 45 dijital materyal, muhtelif nitelikte hasta raporları ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi.

Polis ekiplerinin 3 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaları ise devam ediyor. Şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından emniyetteki işlemleri devam ediyor. Bu çarpıcı operasyon, sağlık sektöründeki ahlaki ve yasal çerçevenin korunması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.