2014 yılında Ali Erel ile hayatını birleştiren Seda Bakan, 2019'da Leyla'yı, ardından 2022'de de Ela'yı kucağına aldı. Çocuklarının doğumları sonrasında mevlit okutan Bakan, baby shower etkinliklerine karşı çıkarak sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Tuğba Ekinci'nin sahne tarzına sert yorum! Tuğba Ekinci'nin sahne tarzına sert yorum!

Berfu Yenenler'in YouTube programına katılan Bakan, "Ben iki çocuğuma da 40 mevlüt okuttum. Ne o öyle herkesten hediye beklemek! Çok ayıp değil mi? Ben kimseye bana hediye getirin diyemem. Eksikleri ben mi göndereceğim? Bu bir kere bizim kültürümüze aykırı! Gelen zaten eli boş gelmiyor ki. Hediye listesi yapmaya gerek yok.  Bence ayıp bir şey. Baby shower yapacağına git bebeğinin eksiklerini al. Ben o balonlara verilen paralara daha çok üzülüyorum. Cinsiyet partisi de yapmadım." sözleriyle geleneksel bakış açısını savundu.

Bu çıkışıyla dikkat çeken Bakan'ı destekleyen binlerce sosyal medya kullanıcısı, onu "Seda tipik bir Türk annesi" ve "Hem görgülü hem de adetlerine bağlı bir kadın" şeklinde nitelendirdi.

Özellikle geleneksel değerlere ve kültüre bağlı olanlar tarafından takdirle karşılanan Bakan'ın bu sözleri, anne adaylarının beklentileri ve geleneksel uygulamalar arasındaki dengeyi yeniden tartışmaya açtı.