2024 öğretmen atama takvimiyle ilgili beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama bekleyen öğretmenleri sevindirecek haberleri paylaştı. Bakan Tekin, toplamda 20 bin öğretmenin atanacağını duyurdu. Bu atamaların en fazla sınıf öğretmenliği branşına yapılacağını belirtti ve bu dönemde 3 bin 262 sınıf öğretmeninin göreve başlayacağını ifade etti.

Öğretmen Atama Takvimi

Bakan Tekin'in açıklamasına göre, en çok atama yapılacak 5 branş ise şunlar: sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, rehberlik öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce.

Öğretmen atama başvurularının ne zaman başlayacağı ve kadro sayısının detayları henüz açıklanmadı. Ancak bu bilgilerin de yakın zamanda duyurulması bekleniyor. Öğretmen atamalarının branş dağılımı da netleşmiş durumda. Öğretmen adayları için gelişmeleri yakından takip etmek önemli olacak.

Ogretmen Atamalari Ne Zaman

2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BRANŞ DAĞILIMI

Öğretmen atamalarında kadro dağılımı da belli oldu. Sınıf öğretmenliği branşı 2 bin 499 kadroyla en fazla öğretmenin atanacağı alan olacak. Özel eğitim öğretmenliği bin 597 kadroyla ikinci sırada yer alırken, rehberlik öğretmenliği bin 594 kadroyla takip edecek. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında bin 594 kadro, İngilizce öğretmenliğinde ise 968 kadro bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi

Öğretmen Ataması 2024

Atama başvuruları 20 Mayıs'ta başlayacak ve detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak. Öğretmen adayları için önemli olan süreçlerden biri olan atama sürecinin detaylarına yakından bakmak gerekecek.