Ian Gelder'in eşi Ben Daniels, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, eşinin Aralık ayında safra kanalı kanseri teşhisi konulduğunu belirtti. 

Gelder'in kariyeri, 1970'lerden beri televizyon, sinema ve tiyatro alanlarında devam ediyordu. Ünlü İngiliz bilimkurgu programı "Doctor Who" ve onun yan ürünü "Torchwood" ile Philip Pullman'ın "His Dark Materials" eserinde de rol aldı. Ancak en bilinen performansı, HBO'nun kült dizisi "Game of Thrones"ta Kevan Lannister karakterini canlandırdığı için oldu.

Fransa sele teslim oldu Fransa sele teslim oldu

Gelder, "Game of Thrones"un ilk sezonundan itibaren Lannister Hanesi'nin önemli bir üyesi olarak yer aldı ve Tywin Lannister'ın askeri danışmanı olarak büyük bir etki bıraktı. Dizi boyunca önemli bir karakter olan Kevan Lannister, Tywin'in ölümüyle sonuçlanan güç mücadelesinde de kilit bir rol oynadı.

Oyuncunun menajeri Daniel Albert'e göre, Gelder'in hayatta kalan kardeşi Keith White da var. Gelder'in son televizyon görünümü, İngiliz polisiye dizisi "Father Brown"un bir bölümünde gerçekleşti.

Ian Gelder, uzun ve başarılı bir kariyerin ardından tiyatro, sinema ve televizyon dünyasına önemli katkılar yapmış bir oyuncu olarak hatırlanacak.