Bayraktar AKINCI TİHA, deniz üstünde seyreden hareketli ve sabit hedeflere yönelik gerçekleştirilen atış testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Milli elektro-optik sistem ve yerli mini akıllı mühimmatlar kullanılarak gerçekleştirilen bir dizi testlerde, Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini imha etmeyi başardı. Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında, Baykar'ın milli ve özgün geliştirdiği Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'na (TİHA) yerli mühimmat ve alt bileşenlerin entegrasyonu başarı göstermeye devam ediyor.
Bayraktar AKINCI, deniz üstünde gerçekleştirilen önemli bir atış testini başarıyla tamamladı.

Bayraktar AKINCI’dan deniz hedeflerine tam isabet

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI, Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden Mini Akıllı Mühimmatlar ve ASELFLIR-500 ile havalanarak test edildi. Testin ilk aşamasında, 30 bin feet irtifadan deniz üstündeki sabit hedefi MAM-T kullanarak tam isabetle vurdu.
Testin ikinci aşamasında, milli TİHA olan Bayraktar AKINCI, MAM-L kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA'yı (İnsansız Deniz Aracı) yine 30 bin feet irtifadan başarıyla imha etti. Bu başarılı atış testleri, Bayraktar AKINCI'nın deniz hedeflerine karşı etkili bir şekilde kullanılabileceğini gösterdi ve mavi vatanın savunmasında önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Bayraktar AKINCI’dan deniz hedeflerine tam isabet

Daha önceki testlerde de, Bayraktar AKINCI Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen sınıfında dünyanın en iyi elektro-optik sistemi olan ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA'yı başarıyla imha etmişti.24 Şubat'ta gerçekleştirilen test faaliyetinde, Bayraktar AKINCI C, 1 saatten uzun süre havadakaldı. Bu süre zarfında uçuş sırasında aerodinamik parametre adımları başarıyla test edildi.

Bayraktar AKINCI C, toplamda 1700 HP gücüyle (2 X 850 HP) sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformu olacak. İlk uçuşunu 6 Aralık 2019'da gerçekleştiren Bayraktar AKINCI TİHA, 29 Ağustos 2021'de envantere girdi. Yakın dönemde ise 2X450 HP gücündeki Bayraktar AKINCI A ve 2X750 HP gücündeki Bayraktar AKINCI B, Türk güvenlik güçlerinin yanı sıra özellikle Azerbaycan gibi dost ve müttefik ülkelerin envanterine girmeye başladı.

'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu 'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu

Bayraktar AKINCI’dan deniz hedeflerine tam isabet

Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan sağlayan Baykar, 2023 yılında savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birini tek başına gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ihracatçısı olan Baykar'ın mevcut olarak imzalanan sözleşmelerinin yüzde 97.5’i ihracata yönelik.