BirGün yazarı Timur Soykan, 6 Eylül tarihinde İstanbul'un Ağaoğlu Maslak 1453 adlı lüks sitesinde meydana gelen silahlı çatışma olayıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Bu olayın ardından yapılan soruşturma, olayın gerçek hedefinin İsveç'teki suç örgütü lideri Rawa Majid olabileceği ihtimalini ortaya koydu.
İddialara göre, 2020 yılında örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyondan sonra yurt dışına kaçan Majid, Türkiye'de Maslak 1453 adlı lüks siteden bir ev satın alarak Türk vatandaşı oldu. Ancak İsveç yetkilileri, Rawa Majid'in Türk vatandaşı olduğu gerekçesiyle İsveç'e iade edilmedi.
ÇATIŞMA TALİMATI VERDİ
Rawa Majid'in yurt dışında bulunduğu dönemde, sinyal uygulaması aracılığıyla çetesine talimatlar verdiği ve İsveç'te kanlı çatışmaların yaşandığı belirtildi. Bu çatışmalarda sivillerin de hayatını kaybettiği ifade edildi.
Timur Soykan, yazısında İstanbul'un suç örgütlerinin çatışmalarına ve suç faaliyetlerine sahne olduğuna dikkat çekti.
İSVEÇ'TEN GELEN İSTİHBARAT BİLGİLERİ
Soykan, Rawa Majid'in Türk vatandaşı olmasının ardındaki detayları ele alırken, bu durumun İsveç ile Türkiye arasında nasıl bir sorumluluk anlayışı oluşturduğunu sorguladı. Ayrıca, İsveç'ten gelen istihbarat bilgilerinin çete tarafından ele geçirilmesi ve çatışma olayının ardından Rawa Majid'in hedef alınması gibi çelişkili noktaları da vurguladı.
"1453'TE EVLERİ VAR"
Majid’in, önce Irak’a giderek adını ‘Miran Othman’ olarak değiştirdiğini ardından 400 bin dolara Bodrum’dan bir villa alarak Türk vatandaşı olduğunu söyleyen Soykan, Maslak 1453’te de evleri olduğunu belirtti.
VATANDAŞLIĞI NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?
Soykan, Majid’in suç geçmişine değindiği bugünkü yazısında, "Rawa Majid’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kırmızı bültenle aranan bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunun anlaşılmasına karşın iptal edilmedi mi? İptal edilmediyse bunu kim sağlıyor? İptal edildiyse halen nasıl İstanbul’da yaşıyor. Rawa Majid’i Türkiye’de kim koruyor? İsveç’ten alınan istihbarat bilgileriyle neden operasyon yapılmadı? Ve bu bilgileri çeteye kim sızdırdı” sorularını gündeme getirdi.
Timur Soykan'ın yazısının tamamı, "Barona vatandaşlık bedeli kurşun" başlığı altında yayımlandı ve bu çetelerin faaliyetlerinin Türkiye'nin güvenliğine nasıl bir tehdit oluşturduğunu ele aldı.