Kakule, zencefil ailesine ait olan ve Güneydoğu Asya kökenli bir bitkidir. Hoş aroması ve kendine özgü lezzeti ile sık  tüketilen  bitki çaylarından biridir .Kakule tohumları, kurutulmuş ve öğütülmüş haliyle baharat olarak kullanılırken kabuklarıda yemek tariflerinde kullanılır.

 Metabolizmayı Hızlandırabilir

 Kakule, bazı araştırmalara göre metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Hızlanan metabolizma, daha fazla kalori yakılmasına ve kilo verme sürecine destek olabilir.

Kakule Bitkisi Yağ Yakma Özelliği Vardır

kakule tohumlarında bulunan kapsaisin, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilecek bir bileşiktir. Yapılan bazı araştırmalar, kapsaisinin insülin duyarlılığını artırarak ve kan şekeri seviyelerini düşürerek diyabet hastaları için faydalı olabileceğini göstermiştir.
Ginerol: Kakule tohumlarında bulunan ginerol, antidiyabetik etkileri olan bir bileşiktir. Ginerol, kanda glikoz seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve diyabet komplikasyonlarının riskini azaltabilir.

Kakule Çiçeği

Halk sağlığını tehdit eden firmalara denetimler artırılmalı Halk sağlığını tehdit eden firmalara denetimler artırılmalı

akule tohumlarında bulunan kapsaisin, iştahı kontrol etmeye yardımcı olabilecek bir bileşiktir. Yapılan bazı araştırmalar, kapsaisinin tokluk hissini artırarak ve kalori alımını azaltarak kilo verme sürecine destek olabileceğini göstermiştir.

Kakule çayı, tokluk hissi sağlar

kakule çayı kilo  vermeye yardımcı olabilecek bazı faydalar sağlayabilir.  Ancak, tek başına bir mucize çözüm olmadığını ve kilo verme sürecine destek olması için dengeli bir beslenme düzeni ve düzenli egzersiz ile kilo vermekte yardımcı olabilir

Tokluk Hissi Verir Mi


Kakule çayı nasıl hazırlanır  

1 çay kaşığı toz kakule (isteğe bağlı olarak bütün kakule de kullanılabilir)
1 su bardağı sıcak su
Limon (isteğe bağlı)
Bal (isteğe bağlı)

Kakule Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır Işte Tarifi
 

Kakuleleri   bir havanda veya mutfak robotunda öğütün. Kaynamış bir bardak suya öğütülmüş kakuleleri ekleyin ve  5-10 dakika demlemeye bırakın. İsteğe göre tatlandırabilirsiniz. Sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz ancak sıcak  tüketmenizi öneririz. Afiyet olsun
 .