Lübnan basınına göre, İsrail, sınır bölgelerine topçu ateşi açtı ve üç Lübnanlı kaynağa göre bir Lübnan ordusu gözetleme noktasını hedef aldı.

İsrail-Hamas çatışmaları yedinci gününde devam ederken, İsrail ordusu, Lübnan'ın güney sınırlarında bazı bölgeleri topçu atışlarıyla hedef aldı.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusu, topçu atışlarıyla Lübnan'a ait sınır üzerinde bulunan Dahayra ve Alma Şaab arasındaki bazı noktaları hedef aldı. Saldırının ardından, Lübnan ve İsrail sınırında çatışmaların patlak verdiği ve İsrail'e ait Apache helikopterlerinin sınır hattı üzerinde yoğun bir şekilde görüldüğü bilgisi paylaşıldı. Ancak, çatışma sonucunda can kaybı olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Hanita yerleşim yeri yakınında meydana gelen patlama nedeniyle güvenlik çitlerinde hafif hasar meydana geldi. İsrail ordusu, Lübnan topraklarına olası bir sızmaya karşı bölgede saldırı alarmı çaldığını ve çevrede arama yapıldığını bildirdi.

'FİLİSTİNLİ GRUPLAR SINIRDAN SIZMAYA TEŞEBBÜS ETTİ'

Reuters'a konuşan üç Lübnanlı kaynağa göre, İsrail'in topçu atışları, Lübnan ordusuna ait bir gözetleme noktasını hedef aldı. Lübnanlı güvenlik kaynaklarından biri, Filistinli grupların Lübnan'ın Alma Şaab kasabası yakınlarındaki sınırdan İsrail'e sızmaya çalıştığını ve İsrail ordusunun sınır yakınındaki köyde yaşayanlara evlerinden çıkmamaları, kapılarını ve pencerelerini kilitleme uyarısı yaptığını aktardı.

Gazze'de "insani ara" sona erdi: İsrail saldırılara başladı! Gazze'de "insani ara" sona erdi: İsrail saldırılara başladı!

İsrail ordusu, bitişikteki sınır hattında bir patlama olduğunu ve sınırdaki çitin hafif zarar gördüğünü bildirdi. Lübnan basını da son haftalarda Lübnan Hizbullahı ve İsrail ordusu arasında karşılıklı saldırıların yaşandığı Daharya ve Alma Şaab'a top atışının isabet ettiğini yazdı.