Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Askalan (Aşkelon) kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanıdığını duyurmuştu.
Kassam Tugayları Sözcüsü "Ebu Ubeyde", Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Düşmanın Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde halkımızı tehcir etme ve onları evlerinden kaçmaya zorlamak yoluyla işlediği suçlarına karşılık, Askalan şehri sakinlerine bu akşam saat 17.00'den önce ayrılmaları için bir süre veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aşkelon şehrinde yaşayan yahudilere saat 17:00'a kadar bölgeyi terk etmeleri için süre vermişti. Süre doldu Kassam Tugayları bomba yağdırmaya başladı. #gazze #israil #sondakika https://t.co/0oeElglpHG pic.twitter.com/BBZwAwRr6E
— Samimi Haber (@samimihaber) October 10, 2023
GAZZE'DEN AŞKELON'A ROKETLER ATEŞLENDİ
Filistinli gruplar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon şehrine çok sayıda roket fırlattı. Atılan roketler nedeniyle Aşkelon'da sirenler çaldı. Filistinli grupların Gazze'den attığı roketlerin büyük çoğunluğu İsrai'e ait "Demir Kubbe" sistemi tarafından havada imha edildi.
Gazze Şeridi'nden İsrail'e yapılan roketli saldırılarda bir kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı. Gazze'deki Filistinli gruplar, Askalan (Aşkelon) kenti ile Gazze çevresindeki İsrail kent ve beldelerine çok sayıda roket saldırısı düzenledi.
İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, Gazze sınırındaki Eşkol bölgesinde roket isabet etmesi sonucu 30'lu yaşlarda yabancı bir işçinin öldüğünü bildirdi. Ayrıca, saldırıda yine 30'lu yaşlarda iki kişinin ağır yaralandığı kaydedildi. İsrail makamları, bölgede uyarı amaçlı sirenleri devreye soktu.