Emine Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımındaki ifadeler şu şekilde: Büyük dava insanı Şule Yüksel Şenler’in mücadelesi, fikirleri ve eserleri bugün her yürekte yankılanıyor. Yaktığı direniş meşalesi karanlığı aydınlatmaya, zihinlerdeki zincirleri kırmaya devam ediyor. Sevgiyle, hoşgörüyle, umutla tüm insanlığı kucaklamaya çalışan Şule Yüksel Şenler’i vefatının yıl dönümünde hasret ve dua ile anıyorum.
HUZUR SOKAĞI ROMANI İLE EN ÇOK OKUNAN YAZARDI
Şule Yüksel Şenler, Kayseri'de 29 Mayıs 1938'de altı kardeşin üçüncüsü olarak dünyaya geldi. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazandı. Aslen Kıbrıslı olan Şenler, küçük yaşta ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. eğitimi ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1960'lı ve 70'li yıllarda kaleme aldığı yazılar ve katıldığı konferanslarla adından söz ettirdi. Asıl adı Yüksel’dir. Yazılarında kadın olduğu anlaşılsın diye "Şule" adını kullanmaya başlayınca "Şule Yüksel Şenler" olarak tanınmıştır.
1965'te başörtüsü takmaya başlayan Şenler terziliğinden gelen tecrübesi ile "Şulebaş” olarak tanımlanan türban tipini kullanmaya başlar. "İdealist Hanımlar Derneği"ni kuran Şenler, derneğin manevi başkanı oldu. Bu derneğe gelen genç kızlar arasında, Emine Gülbaran (Erdoğan) da bulunmaktadır.
Papa’nın Türkiye’ye yaptığı gayri resmi ziyaret münasebetiyle, Yeni İstiklal Gazetesi’nde “Ağlayın Ey Müslüman Kardeşlerim Ağlayın” başlıklı yazısında o dönemin Cumhurbaşkanı olan Cevdet Sunay’a hakaret ettiği iddiası ile hakkında davalar açıldı. 1971'de cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanıp, 13 ay 10 gün hapis cezası aldı. Cezası iyi halden 9 ay 10 güne düşürülür. Şenler, "Huzur Sokağı" romanıyla en çok okunan yazarlar arasında yer aldı. "Huzur Sokağı" adlı romanı daha sonra aynı adla dizi olmuş ve yayınlandığı dönemde popüler olmuştu. Şenler 28 Temmuz 2019’da, 81 yaşında hayatını kaybetmişti.