Milyonlarca emeklinin gözü maaşlarına yapılması planlanan zamla ilgili düzenlemede... TRT Haber'e konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenlemeye ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Işıkhan, milyonlarca emekliye beklediği müjdeyi verdi. Işıkhan, çalışmalarını yaptıklarını ve yarın Meclis'e sunacaklarını duyurdu.

Görür'den 8 şiddetinde deprem uyarısı: "Orada sağlam ev kalmayacak" Görür'den 8 şiddetinde deprem uyarısı: "Orada sağlam ev kalmayacak"

Emeklilere yapılacak tek seferlik 5 bin TL'lik ödemenin de detaylarını paylaşan Işıkhan, "Yasal süreç için yarın adım atılacak. Bakan olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz" dedi.

EYT düzenlemesiyle ilgili de son durumu aktaran Bakan Işıkhan, "120 bine yakın dosya haricinde hepsi tamamlandı. Kamu görevlilerine yüzde 50'ye yakın iyileştirme 11 sendikamızla sözleşme imzaladık" ifadelerini kullandı.

5 BİN TL'LİK İKRAMİYENİN DETAYLARI

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları:

5 bin lira tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak. Bakan olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz.  Bazı protokoller yapacağız yerel yönetimlerle; kamu yararına çalışma programı dediğimiz, park ve bahçelerde çalıştırılması, kültür sanat etkinliklerinde daha indirimli yararlanmaları konsunda.

EMEKLİYE MAAŞ MÜJDESİ

Bizler uzun yıllar çalışıyoruz, milletimizin kalkınması noktasında herkesin bir çabası var. Emekli hazırlık programlarında biz daha sağlıklı yaşlanmaları için, emekliliği yaklaşmış olan personelimizi alacağız eğitimlerde bulunacağız. Enflasyonun yarattığı tahribattan vatandaşlarımızı korumak zorundayız. (Emekli maaşlarında düzenleme) Çalışmalarımızı yaptık, yarın Meclis'e sunacağız