Cumhur Altıok yazıyor...

Formülleri duyan, “Resmen adrese teslim ihale gibi tüzük yapma peşindeler” yorumunu yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık yarışını kazanmak için örgütü önseçim ve tüzük değişikliği sözünü verdi. Ancak kendisine yakın isimlerin hiçbirinin önseçimden çıkması mümkün görülmüyor. Bu nedenle formül üstüne formül arayışı var. Örgüt aynı zamanda milletvekilliğinde ve belediye başkanlığında iki dönem atama kuralının getirilmesini istiyor. İki dönemden sonra önseçime girme şartı istiyor.

Genel merkez tüm bu taleplerin etrafından dolaşmak için ‘bazı milletvekillerini mesleklerine göre sınıflandırarak’ koruma altına almak istiyor. Kadınlar ve gençlere gelince orada da örgütte görev alma şartı aranacak. Üyelere kullandıkları oylarda kadın adaya oy kullanama zorunluluğu getirilecek. 

Kalkınma Yolu Projesi Türkiye'yi dünya ticaretinin kalbi yapacak! Kalkınma Yolu Projesi Türkiye'yi dünya ticaretinin kalbi yapacak!

Bir yandan İmamoğlu’nun önerilerinden oluşan tüzük değişiklik taleplerini genel merkeze ilettiği belirtiliyor. İmamoğlu’nun tek hedefi de üyelerin arasında yapılacak bir oylama ile Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi. Çünkü Mansur Yavaş’ın kendisi kadar üye desteği toplayamayacağını düşünüyor. 

Gerçi yapılan son araştırmaya göre Yavaş yerel seçimlerdeki yüzde 46,5’lik oyunu yüzde 56,4’e çıkarmış durumda. Üstelik Cumhur İttifakı’ndan da de oy alarak… Bu sonuçları gören İmamoğlu yakında bir anket yayınlatır artık.


Yavaş tüzük konusuna dahil olmuyor ama Cumhurbaşkanı adayı olacağı yüzde bir milyon…

Kesinlikle aday! 

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığını aklından geçiren herkesin tüzük ile ilgili önerileri olabilir. Örneğin siyasettin tecrübeli isimlerden olan ve yerel seçimde depremin getirdiği bütün zorluklara rağmen önemli başarı kazanan parti büyüklerinden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bakalım neler planlıyorlar. 

Dipnot, milletvekillerinin anayasal olarak birinin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için imza vermesi gerekiyor. Ancak milletvekili grubunda da tek bir isim üzerinde uzlaşı yok. Her an her şey olabilir. Belki bambaşka bir isim üzerinde uzlaşırlar.

Tüzük ile ilgili kime soru sorsam biri ‘kesin yapacağız ama zamanlaması değişebilir’ derken bir diğeri ‘kapsamı biraz farklı olabilir’ gibi yanıtlar veriyor. Bazı isimleri ise kurultayın ötelenebileceğini ya da çok dar kapsamda toplanacağını belirtiyor. “Eğer verdikleri sözü tutmazlarsa o kurultay genel başkan seçimine kadar uzar” diyenler da var. Bakalım neler olacak. Bugünlerde bazı şeyler netleşecek gibi duruyor.