Çocukların kavgasına aileler karıştı: 12 yaralı! Çocukların kavgasına aileler karıştı: 12 yaralı!

Çanakkale'de çıkan orman yangınından dolayı tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a çıktı. Çanakkale Boğazı kuzey-güney gemi geçişlerinin ise kapatıldığı bilgisi verildi, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinin de boşaltıldığı gelen bilgiler arasında.

AA-20230822-31971023-31971022-CANAKKALEDE_ORMAN_YANGINI_CIKTI

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.

Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgelerde, Kayadere köyünden vatandaşların tahliyesi için jandarma ekiplerinin gözetimi altında çalışma başlatıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara sevk edildi.

AA-20230822-31972659-31972657-CANAKKALEDE_CIKAN_ORMAN_YANGININA_MUDAHALE_DEVAM_EDIYOR

TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLANDI

Yangından dolayı Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılması sonrasındaYağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesi kararına varıldı.

Açıklamada, "Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları önemlidir. Orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinelerinin yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir yolunu kullanmamaları önemle rica olunur." ifadesi kullanıldı.

AA-20230822-31972659-31972658-CANAKKALEDE_CIKAN_ORMAN_YANGININA_MUDAHALE_DEVAM_EDIYOR

Dumandan etkilenen yaşlı ve hasta çok sayıda kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

"CAN KAYBI VEYA YARALANAN YOK"

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak son durum hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Aktaş, can, mal ve trafik güvenliği kapsamında Çan-Çanakkale yolunu geçici olarak trafiğe kapattıklarını, yolu kullanacakların alternatif güzergahları kullanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Aktaş, yangın nedeniyle şu ana kadar can kaybı veya yaralanan olmadığını sözlerine ekledi.

Bakan Yumaklı ise “8 uçak, 26 helikopter, yaklaşık 180 arazöz ve iş makinesi, 1100’e yakın da personelle müdahale ediliyor.” İfadelerine yer verdi.

NENE HATUN GEMİSİ, ÇANAKKALE'DEKİ YANGINA MÜDAHALE İÇİN YOLA ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi"nin Çanakkale Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatayda 150, dikeyde 70 metre su püskürten yangın söndürme sistemli "Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi" Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Çanakkale Kepez'de yaşanan orman yangını nedeniyle gemi trafiği, çift yönlü geçici olarak askıya alındı. Genel Müdürlüğümüze ait römorkörler olası bir müdahale için teyakkuz halinde beklerken ülkemizin ilk acil müdahale gemisi olan Nene Hatun gemimiz İstanbul'dan hareket etti." ifadelerine yer verdi.

2019_07_nene3