Usta öğreticilere maaş müjdesi! Yeni bütçe ile sorun ortadan kalkacak Usta öğreticilere maaş müjdesi! Yeni bütçe ile sorun ortadan kalkacak

Bugün “Türkiye’nin Öğretmenler Günü”. Milyonlarca “mevcut” ve “eski öğrenci” bugün öğretmenlerini anıyor, arıyor, hatır soruyor, vefasını ve minnetini gösteriyor…

Dünyada Öğretmenler Günü, UNESCO’nun tavsiyesiyle 1994 yılından beri 5 Ekim’de kutlanıyor. Türkiye’de ise bu anlamlı gün daha özel ve ayrıcalıklı bir olaya tarihlendi; Mustafa Kemal Atatürk’ün “başöğretmen” ilan edildiği gün olduğundan, 24 Kasım’da kutluyoruz. Bu vefa günü, Türkiye’de dünyadan daha önce kutlanmaya başlandı. Ülkemizde 1981’den itibaren kutlanıyor.

Özellikle son on yıllarda yetişen nesiller küresel bir yozlaştırma ve cahilleştirme projesine maruz kalsa da, bu “diplomalı cahiller yetiştirme” planına karşı direnen en bilinçli, en kararlı insanlar, öğretmenler.

İşte Türkiye’deki milyonlarca bilinçli, fedakâr ve kararlı öğretmenden biri Özen Ermutlu. 32 yıllık öğretmen. Mesleğe girişini ve öğretmenliğini Samimi Haber’e anlattı.

“Çocukluğumdan beri öğretmen olmanın hayalini kurmuştum” diyen Ermutlu, hayaline yürümüş, öğretmen olmuş ve Türkiye’nin her köşesinde görev yapmış. Uzun yıllar yaptığı sınıf öğretmenliğini, meslek hayatının en verimli, en anlamlı, en güzel yılları olarak tanımlıyor.

Meslek aşkı ruhuna işlemiş olan Ermutlu, 50’yi geçmiş yaşına rağmen, hâlâ ilk günkü heyecan, şevk ve istekle okuluna gidip öğrencileriyle buluşuyor. “Öğrencilerime, hayatlarında ihtiyaçları olacak iyi bir bilgi, ilke, anlayış ve ahlak kazandırmak benim için çok anlamlı ve önemli” diyor.

Görev yaptığı her okulda parmakla gösterilen örnek bir öğretmen olmuş, parlak bir mesleki kariyere sahip. Sayılamayacak kadar çok başarı ödülüne sahip. Bunlar arasında, İstanbul gibi “zor” bir ilde aldığı “yılın öğretmeni” ödülü, maaş ödülü, birçok takdir ve teşekkür belgeleri de bulunuyor.

Ermutlu, mesleğini anlatırken şunları söylüyor: “Bunca yılın deneyimiyle söylüyorum, bence öğretmenlik dünyadaki tüm meslekler içinde en önemli ve en hayati olanı. Öğretmen, niyetine göre, insanı ve hatta ülkeyi varlık-yokluk çizgisinde yönlendirebilir. İnsan yaşamına doğrudan en hassas yerlerden dokunması yönleriyle öğretmenlik, bana göre, örneğin kalp ve beyin cerrahlığından da önemli. Bir insanı ele alıp, onu programlıyorsunuz, kodluyorsunuz. İşte bu noktada, öğretmenin kalitesi ve niyeti öne çıkıyor. Maalesef son yıllarda birçok öğretmen tam yetişmeden, donanım ve bilgi eksikliğiyle mesleğe başlıyor. Öğretmen olmak isteyen kişi, öncelikle kendini, okullarda aldığı eğitimin dışında da geliştirmeli ve yetiştirmeli”.

Editör: Haber Merkezi